Zo zákulisia Dračej perly a nový príbeh

Moji drahí čitatelia, dôkazom toho, že je tento blog „ucelovací“, kde sa snažím dokončiť moje rozpísané príbehy, je i môj výtvor Dračia perla – kniha prvá – Zelený drak.

Prvý nápad na tento fantasy príbeh o drakoch vznikol v mojej hlave totiž už okolo roku 2010 a jeho pôvodná prvá časť mala byť TÁTO. Je tu reštaurácia, kde sa to malo celé začať, ale žiadny pán Long. Dokonca mal byť hlavou postavou mladík menom Ray, ktorý v železnom draku objaví perlu, čo mu zmení život.

V roku 2010 sa tento príbeh ale zvrtol v niečo úplne iné: Čierno-biele zápisky: časť 1, časť 2, časť 3, časť 4.

No myslím, že tento zvrat nevadí. Moje stretnutie s Jackym v EC-čku, a že som trochu dospela, Dračej perle dalo presne to, čo som jej nevedela dať predtým. Nebojte, chystám pokračovanie tohto fantasy príbehu, ale teraz si od neho chcem trochu oddýchnuť, vyventilovať moje dramatické štátnicové obdobie, a preto som sa rozhodla dopísať/prepísať príbeh Čierno-biele zápisky ako krátku novelu.

V nasledujúcich týždňoch sa teda môžete tešiť na tento príbeh s novým nadpisom a prepracovaným dejom (teda dúfam 😇). Je možné, že z tohto vznikne zase kniha, ale teraz už bude od začiatku za symbolickú cenu (pre mojich sledovateľov bude pravdepodobne akcia – všetko sa ale včas dozviete 😉). 

Komentáre

  1. Už si na tebe brousím zuby i drápy! 😈😄
    Je zvláštní mezi sebou porovnávat první a 'finální' verze příběhu, zvlášť, když potom člověk zjistí, že se od sebe liší ve více věcech, než kolik spolu mají společných!
    ...Ale celkem by mě zajímalo, jak by se povídka vyvijela s Rayem v hlavní roli! 🤔😊

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Príbeh s Rayom v hlavnej roli by mohol byť zaujímavý, ale nebol by tak osobne napísaný ako keď som hlavnú postavu dala "seba". Myslím, že takto to je ale lepšie ;)

      Teším sa, že si ešte nezabudla na môj blog, teraz som toho mala fakt veľa (diplomka, štátnice a mnoho iného) tak som sa z toho musela spamätať. Ale už pracujem na koncepte pre moje nové dielo, tak dúfam, že v nedeľu sem pribudne prvá kapitola. ;)

      Odstrániť
  2. To s tými začiatkami a úvodnými verziami naprosto chápem, mám to rovnako. Prešla si dosť veľkú cestu, a ja ti držím palce, aby si len tak dalej pokračovala :)
    Nový príbeh určite začnem čítať, keď už bude vydaných niekoľko kapitol. A tá symbolická cena je naprosto logická, aj keby to bolo len euro alebo aj menej, je to predsa len akési "poďakovanie" niečo ako komentáre tuto na blogu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mno dúfam, že to písanie pôjde, lebo mi to príde náročnejšie ako predtým - normálne cítim váhu očakávania na ramenách - ide to teda ťažšie. :/
      Ale tak snáď to prekonám, ešte mám v hlave veľa príbehov, ktoré chcú uzrieť svetlo sveta. :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára