DRAČIA PERLA - Pasca

Monika sa zľakla a zvrtla sa aj s baterkou v ruke k hlasu, ktorý vyhrešil to desivé psisko.

„Čo si mu urobila?!“ skríkol na ňu chlap a prirútil sa k nej tak rýchlo, až do nej skoro vrazil. Monika len s vypúlenými očami hľadela na muža, ktorý sa nad ňou týčil so šialeným pohľadom v očiach. Mal veľké guľaté líca a polodlhé hnedé vlasy, ktoré mu padali do malých očí. Po chvíli civenia prižmúril oči ešte viac, narovnal sa a rukami si na čele rozdelil vlasy na polovicu, odhrnúc ich z tváre.

„Pozrieme sa na to, čo si zač,“ povedal potichu a ukazovákom sa bleskurýchlo dotkol Monikinho čela. Telom jej prebehla energia, ktorá ako blesk šľahla do muža, a ten si ruku okamžite odtiahol. Zmätene na ňu pozrel a začal si ju obzerať, až jeho pohľad spočinul na jej ľavej ruke. Chlap sa k nej naklonil a okamžite si pritiahol jej ľavačku s náramkom od Tomena k svojim očiam.

„Tak kvôli tomuto ťa Baltazar počúvol. Dielo rodu Bai,“ potom pozrel na dievčinu pred sebou a smutne sa na ňu pozrel. „Škoda, takto si mi nanič,“ a s nechuťou jej pustil ruku. „Baltazar, zober mi aspoň toho bojovníka,“ odvetil s opovrhnutím v hlase a vybral sa preč.

Pes sa znovu zahryzol do Renovej nohy a začal ho ťahať za svojím pánom. Ren sa snažil nekričať od bolesti a chcel sa niečoho chytiť, aby ho tvor nedokázal odvliecť, ale zem pokrývalo len bahno.

„Baltazar, stoj!“ zavelila Monika a pes zastavil. Zúfalo pozrel na svojho pána, ktorý sa k nemu naštvane otočil.

„Prestaň ju počúvať! Tá sila Bai nejde z nej, ale z toho náramku!“ kričal muž na psa, ktorý na neho smutne gúľal očami. „Poď!“ poručil znovu tvorovi, ale predtým než sa pohol, Monika na neho znovu zavolala.

„Baltazar, stoj!“

Muž sa naštval a prirútil sa k dievčine, ktorá pevne stála na mieste. „Prestaň ho miasť a choď si po svojej ceste! Z teba nemám žiadny úžitok, keď mi ten náramok blokuje prístup do tvojej mysle.“

„Neprestanem, kým nepustíš Rena,“ odfrkla Monika. Keď sa vystrela, uvedomila si, že muž je od nej o trochu nižší a potešilo ju to.

Chlap spravil zvláštnu opovrhujúcu grimasu, zhlboka sa nadýchol a rukami si odhrnul vlasy z tváre. „Uvoľním ti chodby, vyvedú ťa von z labyrintu – si slobodná. Využi to a strať sa mi z očí,“ precedil skrz zuby, otočil sa a luskol Baltazarovi na povel, aby ťahal ich korisť ďalej.

„Baltazar, stoj!“ skríkla znovu Monika a mužovi už došla trpezlivosť. Znovu sa k nej prirútil a teraz bola jeho tvár len pár centimetrov od tej jej.

„Síce na teba moja moc nepôsobí, ale tvoj priateľ si to odnesie, ak s tým neprestaneš!“ povedal naštvane a vtom bahno, v ktorom ležal Ren, ožilo! Ovinulo sa okolo jeho rúk a postupne postupovalo k jeho krku, až sa dostávalo k jeho ústam. Ren celý zmätený zadržal dych, ale to mu nepomohlo. Bahno mu začalo postupovať cez nosné diery do tela a začalo ho dusiť.

„Prestanem!“ skríkla Monika, keď videla tú hrôzu a bahno okolo Rena okamžite ochablo.

Muž sa víťazne uškrnul, keď videl beznádejný výraz dievčiny, ktorá s ťažkým srdcom počúvala, ako Ren vykašliava bahno a snaží sa nadýchnuť. Chlap sa otočil na odchod a chcel dať povel svojmu psovi, ale Monika ho zastavila.

„Počkaj, prosím. Dovoľ mi Renovi aspoň pomôcť, nech môže po vlastných. Nech ho neťahá Baltazar. Prosím,“ vyslovila zlomene Monika.

Muž jej na to nakoniec prikývol, no dodal: „Ale ak niečo skúsiš, tak ho zabijem.“

Monika prestrašene kývla hlavou, že rozumie, a chlap jej ustúpil z cesty, aby mohla k Renovi. Dievčina sa úplne zhrozila, keď si na neho posvietila baterkou. Vyzeral horšie, než čakala. Teraz vykašliaval nielen krv, ale aj bahno, a ešte k tomu mu krvácala i dohryzená noha.

Monika Renovi opatrne pomohla vstať a podoprela ho na pravej strane, kde mal ranenú nohu. Muž, v dlhom hnedom špinavom plášti, potom vedľa nich prefrčal akoby nič a šiel dopredu, pričom ho Baltazar okamžite nasledoval.

„Čo to stváraš?“ spýtal sa jej potichu Ren po chvíli chôdze.

„Neviem,“ pozrela na neho zúfalo. „Chcela som čas, že niečo vymyslím, ale neviem.“

Ren sa uškrnul a pocítil, ako mu telom preblesla bolesť z nohy. Bol rád, že sa mu snažila pomôcť, ale nevidel z ich problému cestu von.

„Aspoň ťa uzdravím,“ šepla mu Monika a položila ruku na jeho hruď, ale Ren jej schmatol zápästie.

„Netreba, som v poriadku,“ pozrel na ňu vážne. Monika videla, že klame. Pre nejaký dôvod nechcel byť vyliečený. Ale prečo? No potom jej to došlo. Nevedel, čo s ním ten muž chce a SMRŤ pre neho predstavovala cestu von. Zadržala dych, aby zastavila slzy, ktoré sa jej tisli do očí. Potrebovala rýchlo niečo vymyslieť!

Síce Ren počítal s tým najhorším, ešte to nemienil vzdať. V hlave rozmýšľal nad plánom úteku, keď sa ocitli v nízkej chodbe, kde zo stien vykúkali na niektorých miestach biele kamene. Spomenul si na báseň, v ktorej bola táto cesta popísaná... Priblížil sa viac k stene a niečo zúrivo hľadal pohľadom, vtom zastavil.

„Psst,“ vyslovil skoro bez hlásku ukazujúc Monike gesto – nech mlčí. Ona mu venovala nechápavý pohľad a potom pozrela rýchlo dopredu. Ten desivý muž si nevšimol, že zastavili, ale Baltazar sa zrazu otočil k nim. Tesne predtým, než stihol pes zavrčať, Ren na stene vo výške bedra otočil rovnaké točidlo, aké im predtým otvorilo tajný priechod – tentokrát ale aktivoval pascu! Zem sa pod nohami chlapa a jeho psa prepadla, a obaja sa stratili v temnote hlbokej priepasti.

Monika sa zmätene usmiala a podišli ku kraju pasce. Bola to obrovská štvorcová jama, ktorá zaberala riadny kus cesty. Na jej úplné dno baterkou ani nebola schopná dosvietiť, ale videla, že odtiaľ vykúkajú ostré hroty.

Renovi zdanlivo odľahlo. Monika ho na moment pustila, aby sa mohli obaja otočiť, ale vtom sa pred nimi z tmy vynoril ten muž!

„Mysleli ste si, že sa ma tak ľahko zbavíte?“ usmial sa diabolsky. Ledva sa z toho stihli spamätať, chlap strčil do Renovej hrude a ten vletel do pasce.


Monike sa zastavilo srdce, keď videla, čo sa deje, ale už nemohla nič urobiť. Chodbou sa ozval jej výkrik a s desom v očiach hľadela, ako Rena pohltila temná jama.

Prvá časťPredošlá časť. Pokračovanie

Screenshot komentárov:

Komentáre

  1. Báječné pokračování, chudák Ren.. Jsem zvědav, co se stane dál, protože to skončilo opět dost napínavě.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. [1]: Som rada, že som ťa nesklamala, môj verný čitateľ

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára