DRAČIA PERLA - Kliatba

Z dreveného držiaku na nože vytiahla ten najväčší a telom jej prešiel ukľudňujúci pocit. Už sa necítila vyčerpaná, naopak, energiou priam sršala! Nebola vôbec mimo, jej myseľ bola jasná a nespochybňovala svoje rozhodnutie – zabiť Rena.


Prešla na chodbu, kde počula, ako sa Monika pred dvermi ich bytu rozpráva so susedou. Snažila sa starú pani Ivičičovú presvedčiť, že schody, z ktorých Jaro zletel, nie sú životu nebezpečné a netreba volať správcovi.

Dievčina s nožom v ruke potichu prešla chodbou vedľa zavesených kabátoch, kde pomedzi iné, viseli i Renove zbrane, ktoré mal predtým na chrbte. Lucia ho totiž úpenlivo poprosila, aby si ich dal dole, nech s nimi náhodou nezničí sedačku.


Ren práve skúmal škody v obývačke, ktoré napáchali únoscovia a čupel chrbtom k dverám, keď sa za ním objavila Lucia. Na tvári sa jej vykreslil široký úsmev, kvôli takej úžasnej príležitosti a bez váhania zaútočila! Ale Ren útok vycítil a urobil kotrmelec cez jedno rameno, čím sa vyhol kuchynskému nožu.

Jeho pôvodne bojovný výraz nahradilo prekvapenie, keď uvidel útočníčku, ktorá mu ani nenechala dosť času na spamätanie a hneď sa k nemu rozbehla. Ren sa jej s ľahkosťou vyhýbal, čakajúc na správnu príležitosť.

Po chvíli si muž uvedomil, že vždy, keď Lucia minula, jej ďalší útok bol rýchlejší. Toto už raz videl v jeho svete, ale predsa sa to líšilo. Lucia nemala na tvári šialený výraz, naopak, tvárila sa neuveriteľne pokojne.

Vtom do izby vošla Monika a keď ju Lucia periférne zaregistrovala, Ren využil jej nesústredenosť. Vyblokoval jej ruku, schmatol zápästie a silne vykrútil až upustila nôž. Bez váhania ju zdrapol za vlasy a vrazil jej hlavu do steny, na čo okamžite upadla do bezvedomia.

„Čo sa to tu sakra deje?!“ pribehla k nim celá zdesená Monika a kľakla si k Lucii. Ren urobil to isté a začal na nej niečo hľadať. Najprv Lucii nadvihol hlavu a pozrel jej zozadu na krk.

„Čo robíš?!“ nechápala Monika, pričom mala silné nutkanie ho od kamarátky odstrčiť.

„Ak sa nemýlim, tak má niekde na tele vyrytú kliatbu. Preto ma napadla,“ vtedy zobral Luciinu ľavú ruku a pohľadom zastavil na jej vydratom zápästí. Monika si všimla, že sa zase pozerá tým zvláštnym pohľadom, keď jeho zornica je rozšírená a nevidno dúhovku.

„Únoscovia ju nakazili Samelinou kliatbou,“ povedal, pri pohľade na jej zápästie, kde videl vyryté svoje meno písmom z jeho sveta. Monika na zápästí videla len odreniny, ale nepochybovala o tom, čo Ren vidí. Pred chvíľou totiž bola svedkom toho, ako na neho Lucia útočí s kuchynským nožom a to muselo mať nejaké NORMÁLNE vysvetlenie.

„Potrebujem hovoriť s Longom,“ povedal Ren a zobral Luciu na ruky. Preniesol ju do Monikinej izby, ktorá nebola rozhádzaná a položil ju na veľkú posteľ pri pravej stene. Táto miestnosť bola výrazne menšia než obývačka a väčšinu priestoru zaberala práve posteľ. Na opačnej stene bola veľká modrá skriňa so sklenenou vitrínou, ku ktorej farebne ladila komoda vedľa dvier. Napravo skleneného vchodu na balkón bol písací stôl a na opačnej strane ležal sedací vak.

„Vysvetli mi, o čo ide,“ požiadala muža nervózne Monika, lebo z jeho výrazu videla, že to je zlé.

Ren zaťal päste a hľadiac na strnulú Luciu, začal pokorne hovoriť: „Ide o staré komplikované kúzlo, pri ktorom na seba človek uvrhne v podstate kliatbu pomsty. V prípade, že dotyčný vie, že sa niekto chystá zabiť človeka, ktorý mu je blízky, napíše si meno budúceho vraha na svoju ruku. Ak sa vražda skutočne podarí uskutočniť tomu, koho meno má na ruke, stane sa z nakazeného nezastaviteľný bojovník.

Problémom tejto kliatby je, že nakazenému sa zatemní myseľ, úplne ho ovládne túžba zabiť svoj cieľ a všetko ostatné pre neho prestane existovať. Keď v boji svoj cieľ minie, ďalší útok naberie na sile i agresivite. Myseľ dotyčného ovládne šialenstvo, a keď boj prehrá, neunesie to, a zabije sa,“ dokončil trpko.

Monika úplne stratila farbu z tváre a zhrozene sa na neho pozrela. Došlo jej, že má Lucia na ruke Renovo meno, ale bola si istá, že si ho tam nedala sama. Veď muža, ktorý ju uniesol nepoznala, nemala s ním osobný vzťah, prečo by sa chcela pomstiť za jeho preliatu krv?

Ren naďalej hľadel na Luciine nehybné telo, pričom ho zožierala vina: „Nevedel som, že je možné to kúzlo uvrhnúť aj na niekoho iného, než na seba samého… Celý ten únos bola pasca. Vedeli, že budem toho chlapa vypočúvať – preto ho tam nechali samého!“ Ren sa na to naštvane otočil a vyšiel na chodbičku, kde si za pás zastrčil dve krátke dýky. Následne si chcel na chrbát pripevniť svoje ostatné zbrane, ale Monikina otázka ho zastavila.

„Kam ideš?“ pozrela na neho zhrozene.

„Musím za Longom, možno mi bude vedieť povedať, ako kliatbu zlomiť.“

„Nestačí, ak mu zavolám?“

Ren na ňu otázne pozrel, keď vytiahla z vrecka mobil. Monika najprv nechápala, prečo na ňu tak divne čumí, ale po tom, čo odomkla obrazovku a telefón sa rozsvietil, jej došlo, že asi vôbec netuší, čo drží v ruke.

Rýchlo vyhľadávala v kontaktoch číslo na reštauráciu, ktoré jej dal Jacky, ešte kým nemal českého operátora, a už aj volala. Požiadala čašníčku, aby jej k telefónu zavolala pána Longa, a keď sa ozval na druhom konci jeho hlas, prepla hovor na reproduktor.

„Pán Long, tu Monika. Potrebujeme Vašu pomoc,“ a pozrela na Rena, ale ten na ňu ešte stále hľadel ako na blázna, a ani necekol.

„Á, slečna Monika. Áno, áno... podarila sa záchrana?“ odvetil radostne pán Long, akoby sa pýtal len na formalitu, pričom o úspechu nepochyboval.

„Bola to pasca,“ odpovedal mu na to Ren so zvesenou hlavou. „Luciu nakazili Samelinou kliatbou. Síce je teraz v bezvedomí, ale vyryli jej na ruku moje meno.“

Na chodbe zavládlo desivé ticho, ktoré prerušila až Monika, lebo Ren sa zdanlivo zasekol. „Pán Long, dá sa tá kliatba nejako zlomiť?“

„Nakazená musí zabiť osobu, ktorej meno má na tele vyryté, iná cesta nie je. Ak tak neurobí, vezme si ju šialenstvo.“

Monike sa roztriasli ruky a Ren jej opatrne zobral mobil z ruky. Presne to potrebovala, keď nedržala telefón v ruke, mohla sa začať nervózne prechádzať, čo jej pomohlo sa z toho celého nezrútiť.

„To je pravda, ale Luciu prepojili s jej únoscom. Pri tom bola neuveriteľne pokojná, keď došlo k boji. Útoky jej síce silneli, ale nebola agresívna,“ dodal Ren.

„Zvláštne,“ zamyslel sa pán Long. Monika sa zastavila a bez dychu čakala, či na niečo príde. „Tá kliatba by sa nemala dať uvrhnúť inou osobou. Zároveň je tento svet dobre chránený pred mágiou. Preto je možné, že je kúzlo slabšie... Ale, keď to začalo krvou, musí to krvou aj skončiť.“

„A stačí trochu krvi? Alebo musí niekto zomrieť?“ vybafla na neho nervózne Monika.

„Ak pôjde priamo na vyryté meno, tak by mohla stačiť. Ale Ren, ak to bola pasca, nie je vylúčené, že im šlo celý čas o tvoju krv,“ odpovedal s obavami pán Long.

„Ide len o krv, alebo mi niečo ušlo?“ pozrela na telefón nechápavo Monika.

Ren jej na to vrátil mobil a podišiel k posteli, na ktorej ležala Lucia.

„Slečna Monika, tí, čo si prišli pre teba, hľadajú i Renovho brata. S tým rozdielom, že jeho nepotrebujú živého ako teba. Ak je táto kliatba prepojená s druhým svetom a získajú Renovu krv, môžu jeho brata ľahko vystopovať. Stačí vytvoriť predmet, ktorý bude volať krv ku krvi a dotyčný bude mať niečo ako kompas,“ vysvetlil starec.

Monika bola v šoku, vôbec si nevedela predstaviť, čo teraz môže Ren prežívať. Ak použije svoju krv, zachráni jej kamarátku, ale zároveň dá únoscom presne, čo chceli.

Po chvíli sa Ren rozhodol. Vytiahol krátku dýku spoza chrbta, rozrezal si hranu ľavej dlane a krvou zatrel písmo, ktoré videl na Luciinom zápästí. Otočil sa k Monike, držiac si rozrezanú ruku a ona mu ihneď vytiahla z boxu na vreckovky pár kusov, a podala mu ich.

„Musím sa ísť presvedčiť, či je brat v poriadku. Pôjdem späť,“ povedal chladne.

„Kým sa Lucia nezobudí, nemôžeš ísť preč Ren. Ak by tvoja krv nezabrala a ty budeš na druhej strane, ublíži si, lebo bude vedieť, že nedokončila úlohu,“ ozval sa z telefónu pán Long. „Ale zistím, čo budem môcť o tvojom bratovi. Ty len ostaň, kde si. O ostatné sa postarám,“ s tým sa spojenie prerušilo.

Monika položila mobil na komodu pri dverách a sledovala, ako si ide Ren zlomene sadnúť na stoličku pri jej písacom stole. Srdce sa jej rozbúšilo, nevedela, čo mu má povedať. To, čo pre Luciu urobil... nemala slov.

Prvá časť. Predošlá časť. Pokračovanie

Celé komentáre, ktoré sa po sťahovaní blogu nejak zle preniesli:

Komentáre

  1. Podľa môjho názoru šlo o zatiaľ najlepší diel :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. [2]:Jasné, zlepšuješ sa, aj popisy boli lepšie, tuším si si strážila aj jazyk , aby zostal čo najviac slovenský

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je to naprosto dokonalé, a určitě souhlasím s LM :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. [5]: Není zač, však je to pravda.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Toto bola najlepšia časť, vážne! Dosť napínavá! Možno by som sa trochu viac rozpísala pri tom, ako Lucia zaútočila na Rena, ale inak to bolo geniálne, také akčné. Pokusím sa si počkať tých pár dní. ;) xD

    OdpovedaťOdstrániť
  6. [7]: Veľmi si ma potešila, že si sa do toho začítala

    OdpovedaťOdstrániť
  7. :O ;( A to som si Luc obľúbila.. chudáčik. Pevne dúfam, že sa jej nič nestane. Mám ju fakt rada. A Ren! Kjut! A navyše tá scénka s mobilom, živo som si to vedela predstaviť Niečo také bolo aj v Once upon a time tak mi to prišlo náramne vtipné!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. [9]: tie scénky s mobilom sú dosť časté v takýchto príbehoch a veľmi sa mi páčia, preto som to tam dávala nemohla som si to odpustiť

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára